události
HomeMagazínOblíbená potravina je bohatá nejen na bílkoviny, ale i jiné vitamíny. Výrazně...

Oblíbená potravina je bohatá nejen na bílkoviny, ale i jiné vitamíny. Výrazně pomáhá zejména při hubnutí

- Reklama -aktualita

O jejich účincích věděli už naše babičky, přesto chybí v jídelníčku mnohých z nás. Luštěniny bychom však neměli ve své stravě vynechávat, právě naopak.

Zázračné účinky luštěnin znají zejména vegetariáni a vegani, kteří na tento soubor potravin nedají dopustit. Není se co divit – poměrně levná potravina dokáže tělu dodat potřebné živiny a zároveň ho nasytit tak, abychom nebyli už hodinu od jejího konzumace hladoví. Málokdo tuší, že kromě obecně známých benefitů toho v sobě luštěniny skrývají o něco více. I když ve většině vegetariánských a veganských receptů suplují roli masa, faktem je, že našemu tělu nepřidávají zbytečné kalorie, naopak pomáhají mu při hubnutí.

silné účinky
Na začátek je důležité poznamenat, že navzdory obecným benefitem luštěnin, má každý druh své vlastní účinky. Zatímco červená čočka obsahuje nejvíce železa a je doporučována zejména lidem s anémií, ve žluté čočce najdeme mnoho kyseliny listové, což ocení zejména těhotné ženy. V případě, že chcete spálit kalorie, se však doporučuje konzumace černé čočky, kterou najdete v obchodech i pod názvem beluga.

Zrna černé čočky získávají svůj odstín kvůli vysoké koncentrací antokyanů, které se nacházejí v jiných tmavomodrých potravinách například borůvky či švestky. Podobně jako ty, i černá čočka podporuje zdravé trávení a pozitivně ovlivňuje náš metabolismus. Při jejím pravidelném konzumaci tak budete znát výsledky zejména na své váze, protože beluga pomáhá i při detoxikaci organismu či snižování hladiny cukru v těle. Povinností je však zmiňovaná pravidelnost, bez které to nejde při žádné změně.

Kromě zmíněných antokyanů a bílkovin, kterými se může pyšnit každý druh čočky, má beluga další výhodu – a to, že přirozeně bezlepková, a tak si ji může dopřát skutečně každý. Zařadit do svého jídelníčku by ji měli zejména lidé s předpokladem srdečních chorob, protože tento druh čočky snižuje její riziko.

Jednou z jejích dalších výhod je to, že ji na rozdíl od jiných druhů nemusíte předem namáčet. Její příprava trvá přibližně 20 minut, a tak si ji můžete dopřát, aniž jste to plánovali několik hodin předem. Využít v jídle ji můžete jakkoli – od omáček, příloh, polévek až po saláty.

- Reklama -podnikatel
- Reklama -PR články
Must Read
- Reklama -PR články
Related News
- Advertisement -podnikatel